Despre

Încă o pagină despre educație? Educația este prin excelență domeniul în care ne simțim cu toții competenți. Lucrăm sau nu cu copii, suntem sau nu părinți, un lucru rămâne valabil pentru fiecare dintre noi: am fost cândva copii. Și acest lucru e suficient să ne transforme în experți.

knowledge-1052014_1920

Sunt gata să recunosc că nu sunt expert în domeniu. Nimic (sau aproape nimic) din ceea ce am făcut până acum nu mă recomandă în acest sens. Dacă totuși am ales să mă amestec în discuție este pentru că educația nu este ferită de mode și ideologii ca orice domeniu al vieții noastre publice sau sociale. Iar atunci când moda tinde să acapareze discursul public, e nevoie și de sceptici. Blogul de față se vrea unul dintre aceștia.

Pe lângă opinii personale, texte vechi asupra cărora trebuie să revenim periodic, blogul își propune să popularizeze autori și texte (mai mult sau mai puțin critice) din spațiul german. De ce texte din limba germană? Pentru că avem imensul avantaj de a profita și de a învăța din experiența și greșelile celor care au reformat înaintea noastră. Also, viel Spaß!

Contact: info@educatiesitraditie.ro